Skip to content
+45 30248435 aksrosener@gmail.com

Find og fortæl den gode historie – også midt i larmen fra en motorsav

Find og fortæl den gode historie: Det var koldt den morgen i februar, hvor jeg var med Rosener Træpleje på job for at optage en mobilvideo af, at et gammelt kastanjetræ blev fældet.

Det var det ene af to store kastanjetræer, der stod så tæt, at kronerne næsten voksede sammen. De to træer så ud som ét træ med én krone.

Ejerne af træet fulgte også med i arbejdet, for det var vemodigt for dem, at det gamle træ skulle ned. De gættede på, at det var plantet helt tilbage, da huset blevet bygget i 1776. Men det var bl.a. angrebet af minérmøl og var ved at dø. Derfor skulle det fældes.

Sådan så de to træer ud, inden det til højre blev fældet.
De stod så tæt, at de lignede ét træ med én krone.

Find historien i detaljen

Historien om træfældning

Det er altid sjovt at få en lille fortælling ud af Peters arbejdsopgaver, for selvom der er mange ens opgaver med træfældning, beskæringer og anlægsopgaver, så har hver af dem sin egen gode historie.

Det gamle kastanjetræ her fortalte en lille historie om, hvordan ejerne knytter sig til deres træer og følger med, når det skal fældes. Og Peter er omhyggelig med sit håndværk for at fælde det uden at beskadige det andet træ og det lille haveskur nedenunder.

Video med meget larm

Jeg optog mange klip på min mobiltelefon- og der er altid meget larm fra motorsaven, når jeg laver video til Peters firma, der jo fælder og beskærer mange træer. Så når det skal klippes, skal jeg have sekvensener ind uden for høj larm. Ellers er det ikke til at holde ud at høre på.

Da mange alligevel ser videoer på nettet uden lyd, bliver der derfor altid lagt tekster på videoerne med forklaringer og beskrivelser af, hvad der sker i filmen. Det er en simpel måde at lave en video, fordi der ikke er speak eller interviews, som passe med baggrundslyden.

Historie om træfældning

Få fortalt din historie

Har du og din virksomhed brug for hjælp til at finde jeres gode historier? Ved at kontakte mig – Anne Kathrine Rosener – kan I få hjælp til at finde historierne og derefter fortælle dem. Det kan både være som mobilvideo eller tekster til hjemmeside og opslag på jeres sociale medier.

>> Se videoen med det gamle kastanjetræ

Uddannet journalist i 2000 fra Djh med praktik på Politiken
Har arbejdet på Søndagsavisen og hos Danske Malermestre, og er i dag selvstændig freelancejournalist.

Back To Top