Skip to content
+45 30248435 aksrosener@gmail.com
Skriveworkshop

Giv dine elever glæden
ved at skrive kreativt

Kreativt skriveværksted for elever i grundskolen

Giv dine elever en workshop i skrivning, hvor de lærer at bruge deres sprog bevidst, kreativt og varieret.

Pyh, det er kedeligt at skrive. Sådan kan mange elever opleve det, men det ændrer sig, når de i løbet af skriveværkstedet opdager, at de faktisk kan skrive gode tekster og små historier.

”Kreativt skriveværksted” er et tilbud for elever i grundskolens 5. – 7. klasser. Vi omdanner klasselokalet til et aktivt og kreativt skriveværksted, hvor eleverne får øvelser og værktøjer i at skabe en stemning, finde de særlige ord, arbejde med billedsprog, have fokus på budskabet – og bare lege med sproget.

Skriveøvelser i højt tempo

Når vi skriver, former vi sproget og sætningerne langsommere end i talesprog. Derfor kan det opleves som en stopklods at skrive, og ofte vender og drejer vi den samme sætning, til den er helt slidt og skæv.

Med ”Kreativt skriveværksted” oplever eleverne at få tempo i deres skriftsprog. For de kommer til at arbejde med mange korte og hurtige opgaver, som vi bagefter taler om i fællesskab i klassen.

Der er fokus på proces fremfor det perfekte resultat. Og der er fokus på at dele erfaringer og at lære i fællesskab.

Eleverne får værktøjer til at gøre en tekst levende og spændende at læse. Når dagen er omme, har eleverne fået sproglig selvtillid i at kunne skrive en tekst, og de har fået styrket deres kompetencer i:

  • Lav en ordbank
  • Skab billeder med sproget
  • Skriv i et varieret sprog
  • Skriv til din læser

“Vi havde besøg af Anne Kathrines skriveværksted i efteråret 2021. Vi skulle lave en avis, og fik Anne Kathrine til at hjælpe os med at skrive kreativt og at interviewe. Det var en stor succes. Eleverne var glade for de øvelser, vi arbejdede med, og vi fik tændt skrivelysten og lært at interviewe. Vi kan stolt fortælle, at vi blev nr. tre i Politikens Hus’ mediekonkurrence MOD 2021 – det skyldes ikke mindst de dage, hvor vi havde besøg af Anne Kathrine”.
Jesper Tranberg, Nyboder Skole

Praktisk info:

Kreativt Skriveværksted ligger som betalingstilbud i Åben Skole i København.

Skriveværkstedet kan bookes som formiddag (4 lektioner) eller hel dag (6 lektioner) tilpasset jeres skema og pauser.

Pris: Formiddag koster 3.000 kr. (ekskl. moms), en hel dag koster 4.300 kr. (ekskl. moms).
Med i forløbet er en halv times indledende onlinemøde med mig og klassens lærer(e).

For skoler uden for Storkøbenhavn kommer desuden transportudgift.

Journalist Anne Kathrine

Om Anne Kathrine S. Rosener

Jeg er uddannet journalist og har flere års erfaring som skrivende journalist til både trykte og digitale medier. Det gode skriftsprog handler for mig om at kunne formidle alt fra fakta til personlige fortællinger med et klart og rart sprog.


Min glæde og passion for fortællende formidling giver jeg videre til eleverne med ”Kreativt Skriveværksted”. På workshoppen nedbryder vi barrierer og skriveblokeringer hos de unge, så de får mod og lyst til at skrive endnu bedre.

Kontakt mig

Telefon: 30248435
Mail: aksrosener@gmail.com

Back To Top