Skip to content
+45 30248435 aksrosener@gmail.com

Ferie er ferie – eller er det også lidt arbejde?

I vores ferie skal vi slappe af, vi skal væk fra hverdagen, og vi skal opleve noget andet end madpakker og travle dage.

Så vi skal væk fra jobbet. Vores kalender skal stå på strand, grillmad og lange sommeraftener. Arbejdsmøder skal ud, og ind skal aftaler om rosé og hyggeaftener.

Ferie er også tid til tanker

Men betyder det så, at alt arbejde er no-go i sommerferien? Tja, for nogle gør det. Men for andre – fx mig – er ferietid og tid til at tænke nye tanker om arbejdet.

Pauserne fra hverdagen giver luft til de kreative tanker. Jeg kan i hvert fald mærke, hvordan jeg får tid og plads til nye ideer.

Det kan være ideer til artikler, som jeg kunne tænke mig at skrive. Eller det kan være nye veje at gå som selvstændig. Fx at arbejde mere med video og lyd – i form af podcast.

Glaskunst i et træ på Bornholm. I ferien har man tid til at lægge mærke til ting i stedet for at haste og jage af sted i hverdagen. Hvor mange glaskugler kan du se?

Være kreativ med arbejdet

Så i ferien kan man lege med sit fag. Både ved at slippe tanker og ideer fri, når man alligevel ligger der på stranden og slapper af. Og ved at prøve nye ting af.

For selvom det næsten ikke er arbejde at tage foto og video på ferien, så kan man jo lige “lege” lidt med en video.

Det er faktisk bare hyggeligt at gense billederne af den smukke solnedgang og det lille stentårn. Mens de andre kastede fiskesnøren ud, sad jeg på de smukke sten på stranden på Bornholm og slappede af med at stable sten.

Smukke sten. Balance. Ro. Og til sidst flotte billeder.

Ferie er tid til kreative sysler og afslapning.
Ferie er tid til fred og ro. Og også tid til nye kreative projekter.

På den måde er en videohilsen næsten ikke arbejde.

1 2 3 – det er en prøve…

Jeg vil tage mig tid til lege i min ferie. Fx med den nye mikrofon, jeg fik anskaffet mig her i foråret til min podcast-optager.

For uanset om solen skinner eller regnen siler ned, så kan jeg teste og lege med lyd. Både min egen stemme. Andres stemmer. Eller bare lyden af fugle, af bier der summer, eller af regn på taget.

For i min ferie behøver det ikke være for alvor. Det kan bare være for sjov…

I må hygge jer i jeres ferie. Slap af og nyd tiden. Men lad også kreative tanker og ideer få lov at tumle rundt. For måske giver det en ny idé til at gøre hverdagen mindre travl.

Her er en hilsen fra min ferie på Bornholm – hvor det slet ikke var stress og jag at lege med foto og video.

God sommer til alle!

YouTube player

Uddannet journalist i 2000 fra Djh med praktik på Politiken
Har arbejdet på Søndagsavisen og hos Danske Malermestre, og er i dag selvstændig freelancejournalist.

Back To Top